Carmen van Boven

Dr. Baumann

CarmenCare gebruikt exclusief producten van Dr. Baumann. Dat is een heel bewuste keuze. De producten van Dr. Baumann zijn 100% bionoom.

Bionomie betekent : de wetenschap van de wetten van het leven. Dit is voor Dr. Baumann cosmetica de basis voor de ontwikkeling en vervaardiging van huidverzorgings producten. Dit betekent dat zowel rekening wordt gehouden met het stofwisselingsproces in het menselijke organisme en in de huid, als met de verschillende aspecten van ons milieu en met het welzijn van elk levend wezen. De doelstellingen van onze bionome schoonheidsverzorging zijn:

Optimale verdraagbaarheid door gebruik te maken van dermatologische en wetenschappelijke kennis over allergieën bij de keuze van de ingrediënten.

Gerichte keuze van de ingrediënten: enkel ingrediënten waarvan de werking beschreven en aangetoond is en die een positief effect hebben op de huid. Geen onzinnige of onmogelijke beweringen.

Op de fysiologie en anatomie van de huid afgestemde ingrediënten. Dit bereikt men wanneer zoveel mogelijk ingrediënten een opbouw hebben die identiek is aan de huid of van nature al in ons organisme voorkomen.

Milieuvriendelijk door het vermijden van overbodige verpakking.

Diervriendelijk door het weigeren van dierlijke ingrediënten van gedode dieren. Uiteraard worden onze producten ook niet op dieren getest.

Bron: Dr. Baumann